loading
loading
"Metamorfose"
"Savanne"
"Skovørn"
"Noctiluca"
"De Glemtes By"
"Jordbærdrømme"
"Underværket"

Fremstilling af fotolærred

SmartPrintCanonPrinterNår jeg har færdiggjort et nyt værk på computeren, sender jeg billedfilen til min leverandør i Herlev, hvor mine fotolærreder bliver trykt.

Her står en avanceret 110 cm bred Canon iPF 8000 storformatprinter klar til at levere højkvalitetsprint i 12 farver med en dråbestørrelse på 4 pictoliter (4 tusindedele af en milliardtedel liter) fra de over 30.000 dyser. Dette betyder, at selv de allermindste detaljer vises med en uovertruffen gengivelse. Både blæk og lærred er produceret af Canon.

Betjeningspanelet ses for neden til højre, og et af de to huse med hver 6 blækpatroner ses for oven til venstre.

 

 

 

 

 

 

 

SmartPrintStretcherEfter printning bliver fotolærrederne opspændt på blindramme i en såkaldt stretcher. Denne strammer pneumatisk lærredet rundt om rammen på to sider ad gangen og fikserer det, så en operatør kan hæfte lærredet på rammen med hæftepistol. Når de første to modstående sider er hæftet, drejes  rammen, og lærredet foldes omkring hjørnet. Nu kan de to sidste sider holdes fast i stretcheren, mens lærredet hæftes. På denne måde sikres et jævnt opspændt lærred.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg får leveret blindrammen monteret med det printede lærred sammen med en løs billedramme, som har en anelse større mål. Herved skabes mulighed for luft mellem blind- og billedramme, hvilket får billedet til at se ud som om det svæver i denne svæveramme. Billedrammen i naturtræ lakerer jeg med en hvidlaseret lak, hvorefter jeg samler blindramme og billedramme til det færdige billede.

 

De små størrelser på 20 x 20 cm forsynes med en billedkrog for oven, og de større billeder monteres på bagsiden, med både beslag og snor til ophængning.

 

Fotolærred_Lakering_IMG_1988Fotolærred_Samling_IMG_2000

 Fotolærred_Navngivning_IMG_2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg fremstiller herefter separate opbevarings- og transportposer i bobleplast, så de passer til målene på hvert enkelt billede.