Location, DK-4500 Nykøbing Sjælland
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Fotokunst på lærred

... en del af mit kunstneriske univers

Evolutionens ubenyttede skønhedsformer … med naturen som pensel

 

Gennem min fotokunst udvikler jeg et billedunivers af drømme og stemninger baseret på fotos fra naturen, men digitalt bearbejdede og transformerede til særegne fantasifulde verdener.

Inspirationen

Jeg kan ikke fange inspiration ved at jagte den. I stedet må jeg skabe de rette betingelser, så inspirationen kan dukke op uhindret og blive længe nok til at manifestere sig i nye værker. Betingelserne for min inspiration finder jeg i den rå og vilde natur, i den sarte og fine natur, ved forskellige stemninger, i glimt af lys og farver, lyde og dufte og som dagsrester af mine drømme.

Ubevidst erindring

I mine kompositioner anes detaljer fra mine inspirationskilder i naturen mere eller mindre tydeligt. Ofte kommer mine værker til at minde om genkendelige landskaber, eller de leder til en stemning som måske er oplevet før. De rører tit ved en ubevidst erindring hos beskueren og kalder på noget, der er dybt forankret i det enkelte menneskes sjæl. Mine fantasier kan ses som metafysiske skønhedsformer over universer, som evolutionen endnu ikke har frembragt.

Fotografiske forvandlinger

… Resultatet er usædvanligt smukt. Morten Funders fotografier har noget drømmeagtigt over sig. Som i drømme genkender vi konkrete steder og landsskaber, men det hele er revet ud af konteksten i en magisk verden, hvor alt kan ske. Tid og sted er ikke længere logisk bygget op.

Med sin collageteknik arbejder Morten Funder næsten som en maler. Det naturalistiske billede brydes op til fordel for rene kompositoriske og farvemæssige overvejelser…

… Ligesom i H.C. Andersens eventyr er det som om, at en anden verden åbner sig op i stedet for den, vi med vores voksenfornuft har vænnet os til. En barnets verden fuld af nysgerrighed og forundring over store og små fænomener…

uddrag fra anmeldelse af Tom Jørgensen, kunstanmelder på Jyllands Posten, redaktør af Kunstavisen

Læs hele anmeldelsen, klik her

 
Eksklusiv kunst i begrænsede editioner

Jeg har arbejdet med Fotokunst siden 2006, og gennem mit virke har jeg haft separatudstillinger i over 100 kunstforeninger. Herudover har jeg udstillet i gallerier på kunstmesser og andre offentlige udstillingssteder i ind- og udland.

Alle værker er produceret i eksklusive, nummererede serier med sædvanligvis højst 2 eller 4 eksemplarer af hver men ofte kun i et enkelt eksemplar. Værkerne er printet på fotolærred på anerkendt laboratorium og indrammet i svæverammer. De er alle signerede.

Vælg at se blandt forskellige størrelser i mine tre gallerier:

For info om kvalitet og priser, se her.