Location, DK-4500 Nykøbing Sjælland
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Kvalitet og priser

... en del af mit kunstneriske univers

Kvalitet

Mine fotokunst værker bliver fremstillet på specielt fotolærred og på fotopapir af høj kvalitet. Alle værker leveres signeret og nummereret med serienummer.

Hvert værk bliver fremstillet i et enkelt eller flere eksemplarer, hvorefter originalen destrueres. Antallet af eksemplarer er på forhånd fastlagt, og hvert værk leveres nummereret og med angivelse af det enkelte billedes placering indenfor sin seriestørrelse. Med denne tydelige påtegning sikres, at der ikke bliver fremstillet flere kopier end det fastlagte i hver serie. Seriestørrelsen er på højst 4 eksemplarer, men ofte planlægger jeg kun 2 af hver eller blot et enkelt.

Jeg fremstiller løbende små fotopapir billeder i rammestørrelsen 18 x 24 cm. Disse billeder er uden for serie, hvilket vil sige, at de ikke er nummererede. Dog er de signerede på samme måde som mine øvrige værker.

Fotolærred

Her er det digitale billede overført til kraftigt fotolærred med en teknik der gør, at de brillante farver holder i over 75 år. Teknikken består i, at der på en storformatprinter sprøjtes 12 forskellige blækfarver (mod normalt 4 farver) ned i lærredet. Dette giver værket en fantastisk farveholdning og dybde – og det digitale værk kommer faktisk til at minde om et maleri. Både lærred og blæk er af ypperste kvalitet fra producenten Canon. 

Da min tidligere leverandør i slutningen af 2016 stoppede produktionen af print på fotolærred fandt jeg et nyt sted at få overført mine værker på fotolærred. De bliver nu printet med giclée højkvalitets printteknik på Hahnemühle bomuldslærred på en Epson SC-P9000 storformat printer hos Art Nova i Virum.

 

Giclée print

Giclée er en kvalitetsbetegnelse for digital print af enten et digitaliseret billede eller et billede skabt direkte på computeren. Det refererer hos mig til et nummereret print eller et unika print, printet på lærred af arkivkvalitet med fuldpigmenteret blæk der er uv-stabilt, ofte i et ganske tykt lag. Printteknikken garanterer langtidsholdbare, lysstærke farver og et meget nuanceret farveprint, der gengiver fine nuancer optimalt.

Giclée er ikke en billig printteknik, hvorfor man da også primært ser teknikken anvendt ved fremstillingen af eksklusive kunsttryk. Kvaliteten af giclée print kan variere ekstremt meget. Jeg har siden 2017 benyttet Art Nova i Virum, hvor jeg kan opnå den printkvalitet, jeg tilstræber.

Montering i ramme

Når lærredet er printet, bliver det spændt ud over kanten på den solide træramme, den såkaldte blindramme.  Fra Nielsen / Letraset modtager jeg en svæveramme af træsorten Ayous, som vokser ved Cameroun i Afrika. (Leverandøren er FSC certificeret). Denne svæveramme i naturtræ lakerer jeg med en hvidlaseret lak, hvorefter jeg monterer blindramme med lærredet i svæverammen.

Det færdige værk forsynes nu med titel og serienummerering på bagsiden af lærredet, og rammen monteres med ophæng.

Valg af billede

Få et overblik over mine værker ved at vælge menupunktet Fotokunst på lærred. Der tages forbehold for farvegengivelsen, og du skal regne med farveafvigelser alt efter, hvordan din skærm er kalibreret. Men i øvrigt kan internettet slet ikke levere den billedkvalitet, som de færdige billeder fremstår i. Når du hænger billederne op på din egen væg, skal du skal regne med, at det visuelle udtryk vil skifte meget afhængig af om billedet belyses af naturligt indfaldende dagslys, almindelig rumbelysning eller direkte spotbelysning. Hvis du vil se et eller flere af mine værker i ‘levende live’, og de ikke aktuelt er udstillet offentligt, kan du træffe aftale om at se dem hos mig ved at kontakte mig.

Ved hvert billede i et af gallerierne er angivet værkets samlede mål og seriestørrelse. Der tages forbehold for ændringer.

Kvalitetssikring

Jeg arbejder løbende med at sikre og udvikle kvaliteten af mine værker. Dette omfatter hele processen fra fremstilling over udprintning til indramning af det enkelte færdige værk. Jeg anvender kun materialer, hvis kvalitet jeg fuldt og helt kan indstå for. Ud over en række interne kvalitetssikringsmekanismer arbejder jeg aktivt med at indhente feedback på mit arbejde fra eksterne samarbejdspartnere, kunder mv.

Priser

Nedenstående priseksempler pr. 1. maj 2024 er vejledende, og der tages forbehold for ændringer. Alle mine værker er indrammet (se ovenfor).

Fotolærred

Mål i cm inkl. rammePris DKK
20 x 20400 – 500
40 x 602.300 – 2.800
40 x 1204.000 – 5.000
60 x 603.000 – 4.000
60 x 1206.000 – 8.000
70 x 1006.000 – 8.000
100 x 1008.000 – 11.000

Fotopapir

18 x 24 cm inkl. ramme                DKK 300

Kunsttryk

40 x 50 cm på passepartout       DKK 200

Ønsker du oplyst pris på et enkelt værk, så kontakt mig venligst.

Alle priser er inkl. moms.

Skriv et svar