Location, DK-4500 Nykøbing Sjælland
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Min keramik

... en del af mit kunstneriske univers

Jeg fremstiller både funktionel keramik, der kan anvendes som brugskunst, samt keramiske skulpturer

Jeg har altid interesseret mig for keramik, men det skulle først være i løbet af 2017, at jeg for alvor integrerede det i mit virkefelt.

Jeg eksperimenterer med lerets muligheder, og min teknik udvikles og forfines i processen, efterhånden som jeg arbejder mig frem mod nye udtryk. Altid er jeg på en konstant rejse i at udfordre, udvide og opdage nye muligheder.

Jeg arbejder i højtbrændt stentøjs- og porcelænsler, og skaber unikaværker, der formidler harmoni, balance og autenticitet. Mine værker bidrager til en fredfyldt atmosfære i hjem og på arbejdspladser – til steder, der skiller sig ud fra mængden.

Mine skåle og krukker kan i deres rene former bringe en original og smuk dimension ind i ethvert rum. Sortimentet byder på elegant design til hjem og kontor. Alt kan efter temperament anvendes som dekorativ brugskunst, det kan ses som funktionelt design, eller det kan være det lille twist der får smilet frem hos beskueren. Udtrykkene strækker sig fra det nidkært stringente og geometriske som et modstykke til en sanselighed i naturens mere organiske former og farver.

Foruden min keramiske produktion, har jeg siden 2006 arbejdet med min fotokunst. Men uanset om mine ideer er med til at forme leret eller de giver mig inspiration til min fotografiske kunst, så er grundlaget det samme, og felterne beriger hinanden indbyrdes. Se mere om min fotografiske kunst her.

Min funktionelle keramik består af vaser i mange størrelser og udformninger. Se mere her.

Vil du vide mere om min skulpturelle unika keramik, så se her.