Location, DK-4500 Nykøbing Sjælland
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Keramiske skulpturer og brugskunst udstilles hos Deloitte i februar 2019

... en del af mit kunstneriske univers

Keramiske skulpturer og brugskunst udstilles hos Deloitte i februar 2019

Min udstilling af keramiske skulpturer og brugskunst hos Deloitte Advisory Denmark på Amager kan ses i hele februar måned.

Du kender måske allerede mine keramiske vaser i stentøj, som er Octokube, Bølgevase og Tårnvase. Men gennem det sidste halve års tid har jeg arbejdet ihærdigt frem mod nye udtryk, som ikke nødvendigvis har en umiddelbar brugsfunktion. Det er blevet til en række skulpturer, hvoraf flere med samme udtryk er inddelt i serier.

Til ARABICA serien har jeg ladet mig inspirere af den arabiske verden. Både den nye kultur men også tidligere antikke kulturer har givet stof til vaselignende genstande og andre særprægede former.

NILEN serien tager udgangspunkt i Sahara ørkenen på begge sider af Nilen. Man fornemmer sandets dominans i de uglaserede beholdere med de små underfundige åbninger.

PALISADE er objekter, der i deres ide er en slags forsvarsværk til beskyttelse mod udefra kommende fare. Men hvis hegnet er for svagt eller fjenden for stærk, udsættes hegnet for nedbrydning. Både på den fysiske men også på det personlige plan kan disse angreb forårsage skade og ødelæggelse.

Flere objekter er udenfor kategori, og i flæng kan nævnes et FABELDYR, der står ved Nilens bred, samt en ELEFANT, der synes fremstillet af metal. Men al brugskunst og skulpturer er uden undtagelse fremstillet i stentøj.

Jeg har sat udstillingen op i foyeren, og hvis du har lyst til at gå på opdagelse i mine værker, skal du blot henvende dig i receptionen. Så er jeg sikker på, at du får lov at tage en lille rundtur. Udstillingen varer hele februar måned efter aftale med kunstforeningen hos Deloitte.

Adressen er Weidekampsgade 6, 2300 København.

Læs mere om min keramik på keramik.mortenfunder.dk