Location, DK-2670 Greve
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Soloudstilling i Havnegalleriet i Dragør 2017

... en del af mit kunstneriske univers

Soloudstilling i Havnegalleriet i Dragør 2017

I udkanten af den gamle bydel i Dragør ved siden af ishuset og med udsigt hen over vejen til havnen ligger det lille hyggelige Havnegalleri. Her udstiller jeg solo nyere værker, og min hustru Joan Berg har sine designs med. Vi holder åbent fra d. 6. – 12. oktober.

Vi holder fernisering fredag den 6 oktober kl 13 til 19

i Havnegalleriet i Dragør, hvor vi viser en kombination af fotokunst til væggene og tørklæder med tilhørende brocher til den personlige garderobe. Da min hustru og jeg gensidigt inspirerer hinanden i udvikling af vores kunst, vil man ofte kunne se at farver, linier og stil harmonerer.

Joan Bergs design er enkelt, råt, feminint og personligt. Tørklæderne i silke og gaze hvorpå der er filtet australsk merinould er netop feminine og meget personlige. De er filtet således, at begge sider af tørklædet kan vende udad. Man får på den måde to tørklæder i et. Det endelige udtryk fuldendes, når tørklædet lukkes med en af hendes enkle og rå glasbrocher.

Foruden mine værker i fotokunst vil jeg for første gang vise mine små drager i stentøj. Dragerne i Dragør vil være et humoristisk indslag, men de vil foruden min fotokunst også være til salg. Da alle drager er fremstillet i hånden, er de hver især unikke, og de er har hver især deres eget udtryk. Nogle har flere takker end de andre, og nogle er mere buttede. Enkelte har drage-ører, og så er det jo en ægte DragØr.

Vores samlede åbningstider er:
fredag, den 6/10 kl. 13 – 19 (fernisering)
lørdag, den 7/10 kl. 13 – 16
søndag, den 8/10 kl. 13 – 18
mandag, den 9/10 kl. 13 – 18
tirsdag, den 10/10 kl. 13 – 18
onsdag, den 11/10 kl. 13 – 18
torsdag, den 12/10 kl. 13 – 16

Havnegalleriet ligger på adressen Strandlinien 17, 2791 Dragør, se kortet herunder.

Kurator Jane Aagot skriver om Havnegalleriet

Dragør er en by på Amager, ca. 12 kilometer fra Københavns centrum og ikke en del af Hovedstadsområdet. Den helt specielle og charmerende gamle bydel er en af Danmarks bedst bevarede landsbymiljøer, og det er en oase, som er et besøg værd.

Der har i umindelige tider boet mennesker på stedet, og Dragør var i middelalderen kendt som en vigtig handels- og markedsplads på grund af den ideelle placering ved vandet.

Dan gamle bydels gule, stråtækte og charmerende huse er opført mellem slutningen af 1700-tallet og 1850. Mellem de små huse snor brostensbelagte smågader og stræder sig brudt af åbne småpladser.

I dag er havnen stadig et livligt omdrejningspunkt i byen. Hver dag landes der fisk, og der dufter godt fra havnens røgeri. Om sommeren lægger sejlbåde til kajs, og havnefronten byder på caféer, isboder og kunst.

I det lille hyggelige Havnegalleri, der ligger med udsigt til vandet, er der skiftende kunstudstillinger fra februar til november. Her kan man opleve kunstens mangfoldighed.

Udstillingerne passes af de respektive kunstnere, og derfor kan den besøgende få sig en lille kunstsnak og dermed en ekstra god oplevelse ved et besøg i galleriet. I Havnegalleriet udstilles både den klassiske kunst og den mere eksperimenterende samtidskunst. I Havnegalleriet er der fri, kreativ udfoldelse for den kunstner, der udstiller, og derfor vil et besøg i galleriet altid være en unik oplevelse for den, som er kunstinteresseret.

Havnegalleriet gennem tiderne

Huset, der er beliggende i Dragørs gamle bydel, blev bygget i 1862 som købmandsgård og fungerede som sådan med forskellige ejere helt op til 1980´erne, hvor butikken lukkede, huset solgt og senere ombygget til bl.a. Havnegalleriet.

De første mange år dannede galleriet rammen om Dragørmalernes udstillinger, men har siden åbnet sig for andre udefra kommende kunstnere.