Location, DK-2670 Greve
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Galleri Svanen fotokunst i maj

... en del af mit kunstneriske univers

Galleri Svanen fotokunst i maj

GalleriSvanenMedFlagLangGalleri Svanen ligger i landsbyen Sidinge, ca. 5 km øst for Vig i Odsherred, med udsigt over istidslandskabet på kanten af Sidinge Fjord. I galleriet på 228 kvadratmeter kan opleves malerier, akvareller, smykker, skulpturer i sten, keramik/raku og bronze, når skiftende gæsteudstillere viser deres værker frem fra starten af maj til slutningen af august.

Jeg udstiller min fotokunst her i maj måned 2016, og du kan møde mig ved starten af galleriets 11. sæson til

Åbningsfernisering lørdag d. 30. april 2016 kl 13.00 – 16.00
hvor der bydes på lidt underholdning samt lidt godt til hals og mave.

Herefter er udstillingen på galleriet åben i alle weekender og helligdage i maj på følgende dage

  • søndag d. 1. maj 2016
  • torsdag (Kr.Himmelfart) 5. maj – søndag 8. maj
  • fredag 13. maj – mandag 16. maj (Pinse)
  • fredag 20. maj – søndag 22. maj
  • fredag 27. maj – søndag 29. maj

 

Åbningstid fra kl. 11 – 16 (også fredag før pinse). I pinsedagene lørdag, søndag og mandag d. 14., 15., og 16. maj er åbningstiden yderligere fra 11 – 17.

 

Se katalog over de udstillende kunstnere i maj måned.

Jeg vil yderligere være at træffe på udstillingen, lørdag den 7. maj kl. 11 –  16.

Gratis adgang og gode adgangsforhold
Det koster ikke noget at besøge Galleri Svanen, hvor der er bus lige til døren og mulighed for adgang i kørestol. Desuden mulighed for forfriskninger.

Adresse
Galleri Svanen
Sidingevej 37
Sidinge
4560 Vig

Området
På gården ved siden af galleriet findes en lille gårdbutik med salg af delikatesser, kaffe, øl, vin, oste, diverse økologiske varer samt æbler fra egen æbleplantage og lokalt producerede grøntsager. På Galleri Svanens åbningsdage er gårdbutikken åben fra 10 – 14, undtagen søndage i maj måned. Gårdbutikken er medlem af sammenslutningen Fødevarer i Odsherred.

Panoramaudsigten over den nu drænede Sidinge Fjord er unik. Med placeringen på Egebjerghalvøen får sindet mulighed for et pusterum, og mange vil føle sig langt væk fra enhver stress og stræben. Livet her er forbundet med nærvær, enkelhed, vidunderlig natur og et stærkt kreativt element. På Egebjerghalvøen kan man opdage, at der er en helt særlig energi, og mange tilbud blandt befolkningen her vidner om et liv, hvor krop og sind kommer hjem igen, ”back to basic”.

Naturen er helt unik på Egebjerg halvøen med sine smukke skovområder, mange fortidsminder, sit kuperede morænelandskab og ikke mindst den fantastiske kyststrækning. Uberørt natur emmer af sjæl og historie fra vor forfædre. I flæng kan blandt 55 gravhøje nævnes langdyssen “Kong Øres Grav” i Kongsøre Skov, “Lommestenen” i Stokkebjerg Skov, og den forladte landsby Ulkerup midt i Ulkerup Skov.

Ulkerup Landsby blev anlagt omkring år 1300, og til kongemagten måtte bønderne betale årlige afgifter for brugsretten. I 1750 – 1760 hærgede den frygtede kvægpest, og bønderne led store tab. Det lykkedes aldrig at rette op på økonomien, og i 1782 besluttede Christian den 7. at nedlægge landsbyen.
I dag kan man stadig se resterne fra landsbyen. Selve landsbyarealet er ikke egnet til barnevogne og gangbesværede. Find folder på stedet fra Naturstyrelsen eller klik ind på visitegebjerg.dk/natur eller visitodsherred.dk.


 

30. april 2016 – Lille film fra den festlige åbningsfernisering