Location, DK-4500 Nykøbing Sjælland
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Forårets kunstmesse i Luftkastellet

... en del af mit kunstneriske univers

Forårets kunstmesse i Luftkastellet

Luftkastellet set fra vandsiden. Man fornemmer den buede form som skroget på et skib.Luftkastellet_langs_standene_IMG_0899

Kom tæt på kunstnerne og kunsten i Luftkastellets flotte udstillingsbygning, hvor kunstnerne og publikum møder hinanden i dialog med hinanden.

Velkommen til tre dage med kunstneriske oplevelser ud over det sædvanlige! Ca. 70 professionelle kunstnere fra både Danmark og Sverige viser og sælger deres nye kunstværker i Luftkastellets fantastisk smukke og rustikke omgivelser.

Jeg vil glæde mig til at fortælle dig om min kunst fra min stand nr. 4, og husk at medbringe mit nyhedsbrev, hvis du vil gøre brug af rabatten til læserne af mit nyhedsbrev.

Messehallens indretning

Ydervæggene i udstillingshallen buer svagt, så når man lader blikket følge standene ned langs siden, får man et samlet indtryk af den mangeartede kunst. Det giver en unik oplevelse af intimitet og nærhed, hvilket bedst ses på billedet fra en stille aftenstund. Normalt er her stuvende fuldt af besøgende, men fornemmelsen af at kunne overskue hele messen bevares fint, uanset hvor mange besøgene der er. 

Det første man ser, når man træder ind i den store foyer fra parkeringspladsen, er restauranten på højre side samt trappen (og elevator), der fører ned til til messehallen på nederste niveau, idet hele hallen ligger i niveau med strandkanten. Fra restauranten, hvor man i øvrigt kan nyde kaffe, kage og lette retter, er der fin udsigt over alle stande i messehallen, idet både restaurant og messehal har fælles loft. Fra restauranten er der endvidere en fantastisk udsigt ud over Øresund, og hvis vejret tillader, kan man tage sin kaffe med ud til cafébordene på den højt hævede platform og nyde sol, blæst og duften af hav.

Luftkastellet-stuvende-fuldKunstmessens åbningstider

fredag den 3. juni, kl. 13 – 18
lørdag den 4. juni, kl. 11 – 18
søndag den 5. juni, kl. 11 – 18
… og der er fri adgang alle dage – med gratis parkering lige uden for døren.
Alle er velkomne!

Luftkastellet ligger suverænt i vandkanten lige ud til Øresund, så der skabes kontakt mellem den rå og vilde natur på stranden og den raffinerede kultur på kunstmessen.

Du finder Luftkastellet på adressen Utsiktsvägen 10, 216 11 Limhamn, Sverige.

Hvis du ikke er i egen bil, kan du tage Øresundstoget over broen, og så kører Bus nr. 4 fra Malmö centrum ud til det nærmeste stoppested ved Luftkastellet i Limnhamn. Herfra er der dog en rask spadseretur, før man når helt frem.

Taxa plejer at koste ca. 100 Svenska Kronor fra Malmö city og ud til Luftkastellet.

 
Historie

Bygningen Luftkastellet flyttede i 2003 fra København til Malmø. Det var den tidligere Øresundsudstilling ved broen til Øresundsbroen, der efter flot at have præsenteret den kommende bro nu skiftede navn og blev den perfekte ramme for nye muligheder i det nuværende svenske Luftkastellet.

Den 1800 kvm store bygning har et stort potentiale for kulturelle arrangementer, events, koncerter, konferencer, udstillinger og store middage. Den unikke beliggenhed med udsigt over Øresund og broen kombinerer den barske natur med et futuristisk udtryk i arkitekturen af broen og bygningen.