Location, DK-2670 Greve
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Mail Art udstilling i Spanien

... en del af mit kunstneriske univers

Mail Art udstilling i Spanien

Hvad er det og hvordan foregår det

For at støtte Málaga Association of Multiple Sclerosis, AMEM, bliver der i november 2015 arrangeret en udstilling af små kunstværker på store postkort fra hele verden. Det vil udelukkende være originaler, der bliver accepteret, og der tillades derfor ingen reproduktioner. Igennem mere end et halvt år op til udstillingen, sender kunstnere fra hele verden deres små kunstværker til opsamlingsstedet i Sydspanien.

Jeg deltager med følgende 4 postkort:

MailArt1 MailArt2MailArt3MailArt4

 

 

 

Postkortene vil blive udstillet i kulturhuset Casa de la Cultura de Frigiliana El Apero, i Frigiliana (Málaga), Spanien, mellem den 1. og 20. november 2015. Alle Mail Art postkort vil blive solgt den sidste dag i udstillingsperioden for 10 € hver, og hele indtjeningen går ubeskåret til støtte for AMEM, Sammenslutningen af multipel sklerose i Málaga.

Se nogle af de postkort, der deltager. (Du kan finde mine 4 kort, der ligger på numrene 217, 218, 219 og 220, 244, 245, 246 og 247).

Sidste nyt!

Onsdag, den 16 december er det sidste dag for at besøge udstillingen med Mail Art kortene i House of Culture, El Apero i Frigiliana og købe et lille kunstværk for en god sag! – Det er en støtte til mennesker ramt af multipel sklerose i Malaga – læs mere på http://www.fedema.es.

Update 30/12-2015 fra Caroline Krabbe, billedkunstner og gallerist, Galeria Krabbe, Frigiliana, Sydspanien

Hidtil har jeg indsamlet 890 € fra salg af Mail Art postkort på udstilling -til fordel for Malaga’s forening for familier og pårørte af Sklerose- FEDEMA Fedema. I julen, vil jeg personligt forsøge at sælge flere postkort i byen. Endnu engang mange tak igen for jeres deltagelse og et godt nytår til jer alle!
Caroline

Hvad er Mail Art

Mail Art er en verdensomspændende kunstgenre, hvor der bliver produceret og sendt æstetiske meddelelser ved at benytte sig af det internationale postsystem. Mail Art kan tage udgangspunkt i post-produkter, hvor kunstnerne skaber deres egne kunstneriske postkort, konvolutter, frimærker, m.v.

Kunsten flyttes på denne måde uden for museerne, gallerierne og kunsthallerne, hvor det sendes rundt blandt forskellige individer, hvilket både kan være fra kunstner til kunstner eller fra kunstner til befolkningen, der hermed bliver et kunstpublikum. Ingen kunstgenre er så international som Mail Art. Det bruges af kunstnere i alle lande og nedbryder dermed grænserne mellem forskellige sprog og kulturer.

Helt grundlæggende handler kunst om kommunikation. Det handler om en afsender, der har en meddelelse, et budskab, der skal sendes til en modtager. Med kunst kan vi nå hinanden, vi kan skabe forbindelser, og vi kan kommunikere. Dette er netop hvad Mail Art handler om – om kreativ kommunikation.

Her foregår det

Casa Del Apero, KulturhusetLa Casa del Apero er en bygning i to etager med en rektangulær gårdsplads i midten. Den er beliggende på adressen Calle Real 80 i den højtliggende del af den middelalderlige by Frigiliana i Granadabjergene i området Andalusien i Sydspanien. Den er formentlig bygget i 1600-tallet og har oprindelig været benyttet til landbrugsmaskiner, stalde til husdyr, opbevaring af afgrøder og som bolig for arbejderne.

Bygningen blev restaureret i 1990’erne og fremstår i dag som det kulturelle centrum for byen. Her er både turistbureau, kommunebibliotek, historisk museum og udstillingshal med skiftende udstillinger. Se mere på turistbureauets officielle hjemmeside.

I stueetagen er der arkæologisk udstilling. Med inddragelse af de smukke hvælvede buer og gamle vægge som arkitektonisk baggrund i den tidligere stald, er mange arkæologiske fund udstillet her. Fundene er meget velbevarede, og de har vundet stor international anerkendelse for deres egenart.

Casa Del Apero, panoramaviewFra gården fører trapper op til første sal, hvor det kommunale bibliotek er indrettet. Hvis man går et par skridt udenfor på terrassen, er der både en god udsigt ned i gården men også en fantastisk panoramaudsigt ud over det omkringliggende landskab.

Frigiliana

Byen Frigiliana er en af de mange “hvide byer”, pueblo blanco, i Andalusien. Den ligger 6 km inde i landet øst for Malaga og er omgivet af bjerge til alle sider. Den ligger på sydskråningen af bjergene Sierra Nevada, hvorfra vandet i store mængder løber ned og vander de utallige marker. Frigiliana ligger 300 meter over havet og har måske den smukkest bevarede arabiske bykerne af alle de hvide byer i Andalusien. De fleste gader er stejle, og mange er forsynet med trappetrin. Frigiliana er flere gange kåret som Spaniens smukkeste og mest velbevarede by.

I den lavere liggende del af byen, få minutters gang fra kulturhuset, ligger det spændende danske kunstgalleri Galería Krabbe, som er ejet af mor og datter, Dorthe og Caroline Krabbe. Dorthe er keramiker, og Caroline er maler. Også flere spanske, danske og andre udenlandske kunstnere udstiller her. Det er Caroline Krabbe, der har taget initiativ til og arrangerer denne Mail Art udstilling.

Frigiliana