Location, DK-4500 Nykøbing Sjælland
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Marienlyst Slot

... en del af mit kunstneriske univers

Marienlyst Slot

Jeg deltager på en fællesudstilling på Marienlyst Slot arrangeret af Kunstforeningen for Helsingør og Omegn i anledning af foreningens 70 års jubilæum.

Her vil over 80 af foreningens medlemmer udstille deres værker. Ud over malerier vil der være skulpturer, keramik, tekstil og smykker samt naturligvis min fotokunst.

Fernisering

Der er Fernisering torsdag den 10. maj kl. 14.00 – 18.00. Tidligere museumsdirektør på Marienlyst Slot, kunsthistoriker Mona Faye, har indvilget i at åbne udstillingen og holde jubilæumstalen. Helsingør Håndværker kor vil underholde på den store indendørs trappe ved ferniseringen. Alle er velkomne, der er gratis adgang og kunstforeningen vil byde på forfriskninger.

Udstillingen er herefter åben fra 11. maj til 21. maj begge dage inklusive med åbningstid fra kl. 11.00 til 16.00.

Program i udstillingsperioden

Lørdag den 12. maj 2018 kl. 14.00 til 16.00, kåring/prisoverrækkelse af det bedste værk på jubilæumsudstillingen samt hædrende omtale af yderligere to værker. Bedømmelseskomiteen er uafhængig af kunstforeningen. Alle er velkomne og der er gratis adgang.

Tirsdag den 15. maj 2018 kl. 19.00 til 21.00, jazz musik på slottet ved Jørgen Balders Cool Jazz Trio (Quintet). Foreningen vil stå for forfriskninger. Alle er velkomne, der er gratis adgang for foreningens medlemmer.

Torsdag den 17. maj 2018 kl. 19.00 til 21.00, foredrag om ”Det folkelige gennembrud i kunsten”, ved Redaktør af Kunstavisen Tom Jørgensen. Alle er velkomne, der er gratis adgang for foreningens medlemmer.

Om Marienlyst Slot

Marienlyst Slot er en lille arkitektonisk perle, som med en enestående udsigt over Øresund ligger umiddelbart nord for Helsingør.
Du kan finde Marienlyst Slot på adressen Marienlyst Allé 32, 3000 Helsingør.

 

Hædrende omtale

Lørdag den 12. maj kl. 14 var der kåring/prisoverrækkelse af det bedste værk på jubilæumsudstillingen samt hædrende omtale af yderligere to værker. Den svenske bedømmelseskomité fra Helsingborg Konstförening havde til min store forbavselse og glæde udvalgt min Tågernes Dal til den ene af de hædrende omtaler af et værk.

Det var en fantastisk dejlig oplevelse i går at få sådan en fin anerkendelse for mit arbejde. Jeg blev ringet op en times kørsel fra Helsingør mens jeg besøgte en anden udstilling … “Kan du være her om en time, for censorerne i juryen har en hædrende omtale af et af dine værker til dig”. Så var det bare om at komme afsted til Marienlyst Slot, hvor jeg blev begavet med både smukke ord, blomster og diplom .

“Morten Funder med sina underfundiga motiv. Den tavla som särkilt fångade oss var Tågernes dal (dimmor) som känns genomarbetat, spännande surrealistiskt och ett detaljrikt collage i för oss ny teknik”.