Location, DK-2670 Greve
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

SOUVENIR, årets sommerudstilling i Kunstnerfløjen

... en del af mit kunstneriske univers

SOUVENIR, årets sommerudstilling i Kunstnerfløjen

Med fællesudstillingen SOUVENIR har 20 af Kunstnerfløjens professionelle kunstnerne lavet årets sommerudstilling under temaet souvenir. Samtidig hermed har alle Kunstnerfløjens kunstnere løbende udstillinger på deres egne værksteder.

Mit bidrag til udstillingen er Nessie, print på lærred, 20 x 20 cm samt lille bølge i porcelæn, 24 cm.

Titel: Erindringer i tid og rum.

Tekst: En oplevelse hvor fortid mødes med nutid i et fatamorgana.

Souvenir kommer fra fransk souvenir, afledt af se souvenir at ‘huske’ og defineres oftest som en (mindre) genstand, som man bringer med sig hjem til minde om et bestemt sted eller en bestemt situation, typisk i forbindelse med en udlandsrejse.

At arbejde med og fokuserer på begrebet souvenir er en rejse i tid.
Hvad gemmer vi af minder i skuffer, i skabe, i kroppen, i hukommelsen?
Hvad tager vi med os på vores rejse gennem livet og hvorfor?

Med udstillingen SOUVENIR har kunstnerne lavet deres egen undersøgelse og tolkning af begrebet souvenir.

Tid og minder omsættes til billedkunst i nuet – en rejse i tid og tanker på fællesudstillingen “Souvenir” i Kunstnerfløjen i Anneberg Kulturpark, hvor der er fernisering lørdag den 27. maj. Udstillingen er en del af Odsherreds Kunstdage i pinsen.

En souvenir er normalt en genstand, som man bringer med hjem til minde om et rejsemål. På udstillingen vil kunstnerne minde os om, hvem vi er – i en tid, hvor vi bombarderes med nyheder, der skaber bekymringer, frustrationer og frygt. En katastrofe-centrifuge, hvor vi næsten kan glemme, hvem vi er.

Med udstillingen ønsker kunstnerne for en tid at få os til at fjerne blikket fra nyhedsstrømmen og alle katastroferne og minde os om, at vi ikke kun eksisterer i en nutid med massive udfordringer, men også er mennesker skabt over lang tid, fyldt med levet liv, drømme og længsler.

Udstillingen åbner pinselørdag d. 27. maj kl. 10.00 og alle pinsedage er der åbent kl. 10 – 17.

Hver weekend frem til Sct. Hans er der åbent på lørdage og søndage kl. 11 – 16. Fra Sct. Hans og frem er der åbent 4 dage om ugen, nemlig torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 11 – 16.

Udstillingen finder du i Kunstnerfløjens stueetage, Annebergparken 35, 4500 Nykøbing Sj. Den varer frem til oktober 2023. Vi glæder os til at se jer!