Location, DK-2670 Greve
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Kunsttræf 2017 – Oplev et kunstværk blive til

... en del af mit kunstneriske univers

Kunsttræf 2017 – Oplev et kunstværk blive til

Geopark Festival 2017

Kunstnere mødes med publikum til velkomst søndag d. 30. juli kl. 11.00 på P-pladsen ved den tidligere Høve Friskole, Veddingevej 4, 4550 Asnæs. Der er fri entre, og der serveres gratis kaffe, te og morgenbrød.

Naturen som inspiration for kunstnerne

Kom og oplev et kunstværk blive til på dette Kunsttræf 2017. Nyd det storslåede landskab og oplev professionelle malere give deres kunstneriske version af udsigten – publikum må se med over skulderen.
Følg og iagttag kunstnerne, diskutér motiv, malemetode og inspiration med dem. Måske du vil give dit eget bud? Så medbring dit eget malergrej – der er gratis materialer til BØRN på stedet.
Måske har du bare lyst til en lille motionstur ud i den dejlige natur på Højderygstien, indånde den friske rene luft og glæde dig til kaffen, når du kommer tilbage.

Efter velkomsten begiver vi os til Højderygstien til venstre for Møllevej 22 og i småbebyggelsen her omkring. Du mødes af en enestående udsigt over Lammefjordens flade landskab, Høve Strand og Stræde, Høve Mølle og Esterhøj med Genforeningsstenen 1920. Alt sammen ikoniske steder af stor betydning historisk og malerisk for Odsherred.

Udsigt fra HøveKunstværkerne skabes

Derefter går eventen i gang, og de deltagende malere og tegnere finder deres udkik og lader sig inspirere af stedets skønhed til at genskabe udsigten og oplevelsen i nutidige strøg og streger. Det er feltarbejde for kunstnerne, der har taget tegneblok og lærred med til opgaven.

Tag dit malergrej med og mal selv. Der udleveres gratis materialer til BØRN.
Hele dagen bydes på gratis kaffe.

I år er jeg inviteret med for at dokumentere, hvordan én kunstner arbejder fra staffeliet sættes op til det pakkes sammen. Jeg vil forsøge at vise, hvordan maleriet skabes ved at forene foto, jeg på stedet tager af naturen med foto af det, maleren løbende bearbejder på lærredet. To kunstnere, hvis udtryk til slut forenes i en lille film.

Udstilling af dagens kunstværker

Dagen slutter tilbage på P-pladsen, Veddingevej 4, 4550 Asnæs kl. 16.45 med en lille udstilling af de kunstværker, der i løbet af dagen er blevet til.

Jens E Pedersens album fra eventen kan senere ses på nettet.

Mere om det maleriske landskab

Lad dig fascinere af en unik natur skabt i istiden. Fra Højderygstien ser du på én gang Lammefjordens flade land og det voldsomt kuperede landskab, et geologisk krydsfelt, der ikke kan undgå at inspirere. Man fascineres af de høje himle, lave skyer, åbne vidder, det mørke hav, og stemningen kan lynhurtigt skifte. Det har været Odsherreds kendetegn gennem flere hundrede år, og Odsherredsmalerne forevigede landskabet som det var engang. Den 30. juli giver kunstnere et nutidigt bud!

Geopark Odsherred

Istidslandskabet i Odsherred er et skoleeksempel på landskabstyper, som dannes ved randen af en gletscher. I Odsherred er der en tæt sammenhæng mellem landskabet, og det liv der leves, før som nu. Derfor er Odsherred en geopark. Tag gode sko på og oplev Geopark Odsherreds landskab og natur.

Odsherredsmalerne

Fra 1930’erne og frem udviklede Odsherred sig til Danmarks fjerde største kunstnerkoloni. Med navne som Sigurd Swane, Karl Bovin, Lauritz Hartz, Kaj Ejstrup m.fl., blev ”Odsherredskunst” et begreb. ”Odsherredsmalerne” blev inspireret af landskabet og lyset. Det påvirker fortsat egnens kunstnere, men udtryksformen er meget varieret.

Geopark Festival

Fra den 27. – 30. juli 2017 omdannes hele Odsherred til en vildtvoksende folkefest med fokus på landskab og råvarer, kunst og kulturhistorie. Festivalen hylder alt det, vi er stolte af i Odsherred.
En af de over 100 events i Odsherred er KUNSTTRÆF 2017, som er arrangement nummer 56 i UNESCO Global Geopark Odsherred Festival.

Kvalitetsvandresti

Højderygstien er en kvalitetsvandresti. Med kvalitetsvandresti menes, at når stiforløbet planlægges, bliver der lagt vægt på kvalitetskriterier, som er udviklet af vandreorganisationer.
I Geopark Odsherred findes mere end 25 forskellige vandreruter. Tilsammen udgør de et net af ruter på omkring 300 km, hvilket gør Odsherred til et attraktivt område for vandrere.


Fra selve dagen, søndag 30. juli 2017

Malernes udsigt fra parkeringspladsen på Veddingevej i Høve Malernes resultat fra dagen