Location, DK-4500 Nykøbing Sjælland
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Udstilling i Helligåndshuset

... en del af mit kunstneriske univers

Udstilling i Helligåndshuset

Helligaand_Forside_2014Helligåndshuset (fælles med K21), fra 29. juli – 10. august
 – Fra tirsdag 29. juli og indtil søndag 10. august udstiller jeg sammen med sammen med kunstnersammenslutningen K21 i Helligåndshuset midt på Strøget i København. Helligåndshuset er en tilbygning til Helligåndskirken, der ligger overfor Søstrene Grene, og der vil være et gadeskilt på Strøget, der viser hen til udstillingen. 

Udstillingen varer fra 29. juli til 10. august, og der er åbent alle dage fra kl. 10 – 18. Udstillingen bemandes på skift af medlemmerne i K21. Der er fernisering på udstillingen onsdag 30. juli kl. 16 – 18, så kom og få en god oplevelse. Jeg vil være at træffe til ferniseringen den 30. juli samt fredag eftermiddag 8. august og lørdag formiddag 9. august. 

I den hyggelige sommercafé under de høje lindetræer udenfor på kirkepladsen kan man dagligt mellem kl. 11 og 18 nyde sin frokost eller købe hjemmebagt kage og kaffe. Caféen er bemandet med frivillige, og med omsætningen støtter man forskellige sociale og kirkelige tiltag.

Helligåndshuset blev bygget i 1296. Det er den største og mest intakte middelalderbygning, der er tilbage i København. Det rummer Søjlesalen, eller udstillingssalen, som den også kaldes, og rummet med sine hvidkalkede hvælvinger lejes ud til forskellige formål, såsom kunstudstillinger, bogmesser, basarer, ligesom kirken selv benytter lokalet til koncerter, receptioner m.m.

 Kunstnersammenslutningen K21 blev stiftet i 1986 og har nu over 100 medlemmer. Denne gang udstiller 22 aktive medlemmer i Helligåndshuset.


Efter udstillingen har jeg produceret denne lille video med indtryk fra ferniseringsdagen