Location, DK-2670 Greve
+45 26740871
kunst@mortenfunder.dk

Værker hos KPMG

... en del af mit kunstneriske univers

Værker hos KPMG

I går den 1. november havde vi en rigtig god ophængning hos KPMG (revisions- og rådgivningsfirma) i hovedkontoret på Frederiksberg.KPMG1

Jeg har som altid min hustru med ved mine ophængninger. Da vi var forberedt på et rum med 36 meters vægplads og udsigt til kontorer i 3 etagers højde, havde vi taget rigtig mange store værker med. Men vi kom ved første øjekast i tvivl, om der var plads til alle værkerne. Efterhånden som vi fik gennemtænkt en placering af værkerne, øjnede vi dog mulighed for, at de alligevel kunne være der allesammen, Det viste sig at holde stik, men de kom til at sidde lidt tættere sammen end først planlagt.

Placering af udstillingsarealet i huset er optimal. Fra receptionen er der kig igennem den 30 meter lange hall mod værkerne, der hænger lige før man kommer til den store kantine. Her bespises de fleste af de 800 medarbejdere, der har til huse i den store bygning, så der er rig mulighed for både gæster og medarbejdere til at kigge på værkerne, når de passerer forbi.

I forvejen findes der rundt om i den kun 2 år gamle bygning kunst af international klasse. Danske og internationale kunstnere har givet huset en unik og stærk visuel identitet med værker skabt direkte til bygningen, bl.a. videoinstallationer, glaskunst og “eksplosivt actionspainting”. Blandt kunstnere er Tal R, Jeppe Hein og tyske Kathrine Grosse.

Det er da dejligt at hænge så tæt på store internationalt anerkendte kunstnere, indtil jeg henter udstillingen igen i slutningen af måneden. Det bliver spændende at se, hvilke værker, KPMG på det tidspunkt beslutter sig til at beholde indenfor den aftalte købsramme.